22 April 2022: Eva Rovers presenteert haar boek “nu is het aan ons”

De huidige politiek is vervreemd is geraakt van de burger aldus Eva. “De huidige politiek blijft een strijd om zetels. Burgers zitten erbij en kijken ernaar. Meer dan de helft van de mensen denkt niet dat ze ook maar enige invloed hebben op wat de regering doet. De helft heeft geen vertrouwen in de tweede kamer.”

Volgens Rovers moet onze democratische invloed veel verder gaan dan één keer in de vier jaar stemmen. “Je moet mensen die met de problemen kampen laten meedenken over de oplossing, de politiek moet niet alleen kijken naar de ambtelijke tekentafel. Er is nu heel vaak een beleid met blinde vlekken.” Om de blinde vlekken weg te werken, moet de politiek burgers door middel van een burgerraad meer verantwoordelijkheid geven, aldus Rovers.
“Voor die systemische verandering hebben we de hele samenleving nodig”, vertelt Rovers. Politici hebben namelijk ook andere belangen. “Ze zitten vast in een verkiezingssysteem: ze moeten herkozen worden, zoeken naar zetels en hebben jarenlange lobby-relaties.” Het partijbelang speelt misschien zelfs een grotere rol dan het maatschappelijke belang. Een Burgerberaad kan dit herstellen.

Eva Rovers; Nu is het aan ons .
Als boek, als Luisterboek of als Digitale Download beschikbaar
EAN: 9789493254091 (het boek)